17.10.2024 | Криминал

Консул Румунії Микола Удяньский є членом ОЗУ “Залютінські”

Консул Румунії Микола Удяньский є членом ОЗУ “Залютінські”

Чому статус почесного Консула Румунії в Харкові має член організованого злочинного угруповання Микола Удяньский питає у своєму блозі волонтер Георгій Тука.

Пост-питання до міністра закордонних справ Андрія Сибіги. На фото чоловік зліва – Леонід Мітров, лідер одного з найкривавіших українських ОЗУ “Залютинські”, затриманий у Франції у липні цього року. ОЗУ грабувало, викрадало, катувало – спочатку в Україні, потім, з 2022 року – у Франції. Чоловік зправа – почесний консул Румунії в Україні Микола Удянський. На відео в коментарях – Удянський і Мітров на якомусь “сходняку” у Ніцці. У мене питання до Андрія Сибіги: що на дипломатичній посаді робить людина, пов’язана з організованою злочинністю?

 

Натрапив вчора на “піар” цього достойника (почесного консула) у телеграмі – хвалився, що начебто завдяки йому Україна отримала “Петріоти” і вимагав від посла Румунії та, увага, головкома Сирського захистити його від “брудної кампанії у ЗМІ”. Причиною цих закликів, як виявилося, було опубліковане відео, на якому почесний консул стріляв у власного охоронця, так би мовити, проводив виховну роботу. А на іншому відео людина з голосом консула посилає вже іншого охоронця за дівчатами. Так от, судячи з телеграм-виправдань консула, публікація цих відео його дуже образила, і він пригрозив, що більше не буде ніяких Петріотів, якщо Сирський з послом його не захистять.

Пост супроводжується відео “консула” безпосередньо з “консульства”, яке аж ніяк на дипломатичну установу не схоже. І люди в кадрі явно до дипломатії відношення не мають. До речі, все це грубо порушує положення МЗС про почесних консулів іноземних держав в Україні та консульські установи. Згідно з яким, приміщення консульств не повинні використовуватися в цілях, не сумісних із виконанням консульських функцій. Тут жодними консульськими функціями і не пахне.

Але це ще не весь сюр. Не повірив своїм очам, але почесного консула захищає Михайло Чаплига. Нагадаю, фігурант Реєстру зрадників, скандальний блогер-втікач, який назвав війну росії проти України “спеціальною воєнною операцією”, а удари по росії — тероризмом. І так далі. Підтанцьовка Шарія, коротше. Чаплига теж вимагає від Сирського сказати “вєскоє слово” на захист “почесного консулу”.

ісля Чаплиги мені стало вже остаточно цікаво, як почуває себе “консул” сугубо психічно. І я зрозумів, що, схоже, не дуже, коли побачив фото пана Удянського з оточенням Рамзана Кадирова – зокрема, бійцями клубу “Ахмат” та бізнесменами з того ж кола. А чергову нагороду чергового конкурсу по успішному успіху країн СНД пан “консул” примудрився прийняти з рук учениці Лаврова. Так, того самого.

 

Звісно, інститут почесних консулів дещо декоративний. І, на жаль, притягує аферистів, бо надає імунітет. І цими посадами – торгують. І, схоже, тут саме той випадок. Бо професія “консула”- “криптовізіонер”. І навізіонерив він своїми проектами, наприклад, “Єдинаркоін“, на десятки мільйонів доларів. А от невдячні клієнти цих проектів вважають їх мережевим маркетингом, фінансовими пірамідами, коротше, спамом. І так само вважають і правоохоронці. І ось тут і потрібна посада почесного, прости Господі, “консула”.

І ось тут з’являються потреби у послугах таких людей, як згаданий бандит Леонід Мітров та його ОЗУ. Як силове крило бізнесу.

Все це зрозуміло. Незрозуміло тільки, до чого тут держава Україна? І чому українці зараз, під час війни мають терпіти цю люту дичину, кадирівщину і відвертий криміналітет, нехай і на почесних, але державних і дипломатичних посадах? Чи може Сирському та послу Румунії варто почути “почесного консула” та захистити його? Гадаю, що ні. Українці не люблять бандюків на державних посадах, Янукович підтвердить. І досвід продажу державних постів, тим більше, під час війни – це ганьба і треш. За таке треба карати. Розслідувати і жорстко карати.

Тож хочеться поставити незручні питання колишньому міністру Кулебі: “Почем опиум для народа?”. Сам допетрав чи Єрмак доручив? А нинішньому міністру Андрію Сибізі хочеться побажати успіхів у роботі, зокрема в очищенні війська “почесних консулів” від пройдисвітів, які “визначають долю отримання “Петріотів” Україною.

 

Расследования