25.04.2016 | Политика

За переход в "БПП" Ирина Суслова получила таможню Николаева

За переход в "БПП" Ирина Суслова получила таможню Николаева

У лютому 2015 року народного депутата Ірину Суслову виключили із фракції “Самопоміч” через голосування за призначення Віктора Шокіна Генеральним Прокурором

Наше джерело у Верховній Раді твердить, що за це голосування їй пообіцяли вагоме призначення в українській митниці.

Голосування за Віктора Шокіна та перехід до Блоку Петра Порошенка Ірині Сусловій “оплатили” призначенням близького до неї 29-тирічного Романа Кроля на посаду начальника митниці Миколаєва. Свій голос Суслова віддала у лютому 2015, а вже у січні 2016 її протеже обійняв нову посаду.

До цього призначення Роман Кріль працював головним інспектором одного з департаментів Центрального апарату Державної Фіскальної Служби. До виконання обов’язків в Миколаєві він приступив з 25 січня, уже відбулося його офіційне представлення колективу.

Як офіційно уточнили у миколаївській митниці, Роман Кріль був призначений наказом Насірова від 22 січня.

Уже в березні цього року Ірина Суслова приєдналася до владної партії: на пленарному засіданні 30 березня віце-спікер Андрій Парубій оголосив про її перехід до фракції Блоку Петра Порошенка.

Варто зазначити, що довкола Кріля розгорнувся корупційний скандал. Новий начальник митниці – син заможного бізнесмена.

За офіційною декларацією сам Роман Володимирович небагатий, однак на родичів, за класичною схемою, оформлено кілька земельних ділянок. Ба більше, Кріль здає в оренду ділянку у Львівській області власному батьку. Батько ж, Володимир Кріль, за останній рік заснував дві фірми. Одна займається перельотами, а друга – роздрібною торгівлею. Також батько начальника митниці є співзасновником будівельної компанії “ЕлітБуд”, через яку прогримів будівельний скандал у Львові.

Антикор

Расследования