17.04.2024 | Политика

Любитель «рускава міра» Дмитро Волошенков влаштувався в Агенцію оборонних закупівель при Міноборони

Любитель «рускава міра» Дмитро Волошенков влаштувався в Агенцію оборонних закупівель при Міноборони

Ніби мало було керівником ДП «Оператор тилу» Арсена Жумаділова з російським паспортом та бізнесом в т.о. Криму, а тепер цей синок генерала СБУ, який хизувався у формі НКВД та підтримував антимайдан в Одесі.

Яким чином перевіряють перед призначенням на високі державні посади та чи перевіряють взагалі на третій рік повномасштабної війни з росією все ще залишається загадкою.

Лобіює отримання посад для свого сина колишній генерал СБУ та нещодавно звільнений перший заступник Одеської обласної адміністрації Борис Волошенков.

Борис Волошенков

У 2021 році тато, перебуваючи на посаді заступник Одеської обласної адміністрації , влаштував сина на посаду директора департаменту європейської та євроатлантичної інтеграції, питань багатостороннього співробітництва та протоколу Одеської ОДА. З якої його було звільнено через 2 дні згідно з законом «Про очищення влади».

За що ж так швидко люстрували Дмитра Волошенкова?

  • Голова Одеської міської організації Партії регіонів —  з грудня 2006 року.
  • Народний депутат України 5-го скликання з березня до листопада 2007 року, від Партії регіонів.
  • У квітні 2010 — березні 2014 року — заступник голови Одеської обласної державної адміністрації.
  • Фігурант кримінальної справи про напад на журналістів під будівлею Одеської ОВА.

Тобто його взагалі навіть не мали розглядати на будь-які державні посади. Але якщо приймає на роботу тато, то це вже інше. У «5-6 ефективних менеджерів» Зеленського не було чомусь питань до Бориса Волошенкова при призначенні, а у Бориса не було питань до свого сина. Але вони могли б виникнути і виникли б у громадськості.

Стосовно фотографувань у формі НКВД.

Участі в Одеському антимайдані.

Державний діяч України який виступав з закликами «росія прийди» та «путін помогі». Таке собі реноме, чи не так? Але люстраця не завершила його державну кар’єру. Через деякий час він через суд поновився на посаді, після чого його влаштували (чи заховали) у Мінстратегпром. Вже звідки він отримав посаду Агенції оборонних закупівель при МО.

До речі, на Дмитро Волошенков досі керує рядом цікавих ГО:

Окрім ГО «Громадянська ініціатива «За Одесу! За Януковича» не менш цікавий і «Фонд Івана Куріса», оскільки Іван Куріс був російским війсковим діячем.

І тепер Дмитро Волошенков, цей ідеолог «російської весни» в Одесі, наразі відповідає за закупівлі у Міністерстві оборони.

Расследования