20.05.2016 | Политика

УКС Дарницкого района города Киева слили фирме-прокладке 58 млн гривен на постройку коллектора в Бортничах

УКС Дарницкого района города Киева слили фирме-прокладке 58 млн гривен на постройку коллектора в Бортничах

ООО "Компания Орион голд" создана в 2013 году и продавалась на бирже за 1700$. Фирма ранее не выигрывала тендеров, штат 1 человек - директор. Но это не смутило Управление капитального строительства Дарницкой районной администрации,  спокойно отдавшей 58 млн

До кінця 2017 року збудують магістральний самопливний колектора на вул. Переяславській, Леніна, Горького, Коцюбинського, пишуть nashigroshi.org

Єдиним допущеним до участі конкурентом переможця було ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Енерго Монтаж».

ТОВ «РБУ-1» пропонувала вчетверо нижчу ціну, а ПАТ «Укратоменергобуд» – дешевше на 1%.

Дешевші заявки відхилили: першу – через непідтверджений досвід, відсутність переліку локальних кошторисів, письмової згоди на збір і обробку персональних даних та інших паперів, а другу –  через невідповідність розрахунку ціни техзавданню.

Крім того, не допустили до торгів дорожчі заявки ТОВ «Альтіс-спецбуд» (належить Олександру Глімбовському – тестю голови Державної фіскальної служби Романа Насірова), ПАТ «Київметробуд» і ТОВ «Концерн «Київпідземшляхбуд».

«Компанія Оріон Голд», створена у 2013 році, свого часу продавалася на біржі за $1 700.

Торік її засновником був Сергій Безсонов із Харкова. Зараз ним є Віталій Мисник, який також володіє ТОВ «Аватар-Систем» разом із Андрієм Мисником та Олегом Бучинським.

Раніше фірма не вигравала тендерів.

Засновником і директором «НВП «Енерго Монтаж» є Володимир Дігтяр.

Нагадаємо, фірму «Енерго Монтаж» і посадовців КП «Позняки-Інвест УБК» підозрюють у підробці документів на минулорічному тендері ціною 8,49 млн грн. по прокладенню водопроводу у 12 кварталі мікрорайону Бортничі.

Слідство встановило, що директор «Енерго монтажу» підробив довідку про наявність працівників відповідної кваліфікації, які перебувають у штаті компанії і мають необхідні знання та досвід для виконання робіт. Він вказав, що у фірмі працює вісім осіб, хоча за даними ДПІ у той період у штаті значилася лише одна особа – сам директор.

Крім того, він самостійно склав довідку про наявність обладнання та матеріально-технічної бази, необхідних для виконання робіт, куди вніс неправдиві дані.

Расследования