18.05.2016 | Политика

Психическое здоровье коррупционера Аверьянова вызывает тревогу у журналистов и общественных активистов

Психическое здоровье коррупционера Аверьянова вызывает тревогу у журналистов и общественных активистов

К премьер-министру Гройсману обратились относительно заместителя председателя МЧС Аверьянова, неоднократно обвиняемого в коррупции и противоправных действиях

«Ми журналісти та громадські активісти, що займаються висвітленням фактів корупції та зловживань в українській владі. Своєю діяльністю ми допомагаємо суспільству позбутися ганебних явищ, що, на жаль, ще є в Україні. Проте зараз ми хочемо звернути увагу на інше. А саме, на психічний стан заступника голови ДСНС Авер’янова Олега В’ячеславовича. Скажемо відверто, Авер’янов страждає. Та не просто страждає, а з довідкою, що підтверджує страждання. А якщо є такий документ, то ані ми, ані ви, не в змозі заперечити факту страждань чиновника Авер’янова.

І це покладає на нас усіх велику відповідальність. Бо людина страждає з довідкою, а, з одного боку Ви, його керівник, а з іншого боку ми, фахівці, що досліджують його діяльність, нічого не робимо, щоби зменшити ті страждання, які переживає Авер’янов. Не по-людськи це, дуже не по-людськи! Бо людині треба допомогти.

Щоб Ви зрозуміли, чому страждає заступник міністра, маємо вам дещо розповісти. Не так давно до нас звернулася колишня дружина Авер’янова, що надала нам інформацію про нелицарську поведінку її колишнього чоловіка. За її словами, Олег В’ячеславович дуже любить плювати на закон, і, користуючись цими навичками, незаконно забрав у неї усе майно. Адвокати колишньої дружини надали нам цікаві документи, що підтвердили протизаконну діяльність Авер’янова, а тут ще й ГПУ звинуватила Авер’янова в крадіжці бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Тому, було прийнято рішення влаштувати прес-конференцію, яка і висвітлила ці факти суспільству.

І от тут Авер’янов став страждати. Ми не дуже здивувалися, адже, згідно нашої інформації Авер’янов змусив страждати багато людей, та державний бюджет також. Проте, його страждання спричинило несподівані дії. Замість того, щоби або спростувати інформацію, або визнати її такою, що відповідає дійсності, Авер’янов взяв довідку про свої страждання, і з цією довідкою пішов до суду на журналістів, адвокатів та колишню дружину. Тобто, він вирішив не виправдовуватися, а просто закрити рота тим, хто має інформацію про його корупційні оборудки.

Ми, чесно кажучи, не можемо уявити, як Авер’янов взагалі дошкандибав до суду, адже згідно довідки він має наступний стан: «Тривалий період протікання негативних та проблемних обставин призводить до формування хронічної психологічної напруги та несприятливих психосоматичних змін: знижений настрій, внутрішня знервованість, фіксованість на неприємних переживаннях та спогадах, підвищена тривожність з очікуванням нових неприємностей при контактах з новим оточенням, прагнення уникати поверхневих суспільних контактів, відчуття певної соціальної неповноцінності; а також - порушення сну, головні та серцеві болі, зміни артеріального тиску, тахікардії як прояв накопиченої (стримуваної) внутрішньої психоемоційної напруженості».

Шановний, Володимире Борисовичу, тут у вас заступник міністра з відчуттям соціальної неповноцінності, а ми з вами нічого не робимо! Людина ходить на роботу, незважаючи на головні та серцеві болі, зміни артеріального тиску, та, навіть, страждає порушенням сну. Одному Богу відомо, як це їй вдається! Що робити, питаєте Ви, як нашому герою допомогти?

Адже, згідно довідки від психолога він: « У зв’язку зі змістом оприлюдненої інформації до теперішнього часу у постраждалого зафіксовані почуття приниженої гідності, скривдженої суспільної честі, порушеної професійної репутації державного службовця, життєво, невизначеності, тривоги щодо майбутнього з відчуттям обмеженої життєвої перспективи, приниженням необхідністю виправдовуватися та захищатися. Впродовж тривалого часу і досі вимушений відстоювати справедливість у суді, переживати наново всі негативні емоції, пов’язані з раніше розповсюдженими відомостями та їх повторенням в інших засобах інформації дотепер. Таким чином, досліджена за матеріалами проблемна ситуація призвела до негативних змін психоемоційного та психосоціального станів постраждалого, обумовила необхідність витрачання продуктивного життєвого часу, залучання душевних і матеріальних ресурсів на подолання та компенсацію її наслідків». Уявляєте, Авер’янов витрачає свій час на ситуацію, навіть душевні і матеріальні ресурси?

Тут без науки не обійтись. А що вона, наука, каже про лікування Авер’янова? Подивимся висновок фахівців психологів: «Узагальнюючи вищенаведене, можна зробити висновок, що ситуація, досліджена за наданими матеріалами, обумовила негативні зміни психоемоційної та соціальної сфер особистості Авер’янова О.В., ушкодила його професійну та особисту репутацію, погіршила можливості продуктивної самореалізації, тобто спричинила Авер’янову О.В. моральні страждання. Кількісний еквівалент компенсації завданих моральних страждань може становити 79,2 МЗП (сімдесят дев’ять цілих дві десятих мінімальних заробітних плат)». Ви зрозуміли? Лікувати Авер’янова можна лише грішми. Не виправданням, не спростуванням, не миром, врешті решт, з колишньою дружиною, а лише грішми. Наука зробила свій висновок.

А ми про що завжди писали? Що Авер’янов дуже любить гроші. Тепер можна сказати, що він нічого не крав, а лікувався грошима. І тепер, коли йому стане зле, чи принизиться гідність, він буде так лікуватись. А для цього можна залізти в кишеню колишньої дружини, адвокатів, журналістів, та державного бюджету. Рятувати людину треба!

Ось ми і пропонуємо, розібратися з тими документами, що ми маємо на руках, щодо діяльності Авер’янова Олега В’ячеславовича, бо хто знає, скільки лікувальних грошей  йому знадобиться для подолання своїх тяжких хвороб і станів, скільки за це доведеться сплатити державі та стороннім людям. Адже Авер’янов схильний до страждань, а лікувати це можна лише грошима. Можливо, дешевше буде звільнити такого заступника міністра, та дати його справі хід. І напруга психологічна в нього зменшиться, і страждати, може перестане, і вимагати грошей з кожного, хто йому не подобається, теж. Треба ж людину рятувати, бо вона настраждає на значні кошти» - говориться в зверненні.

МІАА «Європейська хвиля»

ГО «Комітет по протидії корупції в органах влади»

ГО «Україна Інвестиційна»

Расследования