08.05.2016 | Политика

Игорь Коломойский считает дни до выборов и не спешит отдавать долги

Игорь Коломойский считает дни до выборов и не спешит отдавать долги

Совладелец "Приватбанка" и украинская власть в лице Петра Порошенко и Бориса Ложкина ведут безуспешные переговоры с начала прошлого года, когда произошел скандал с "Укрнефтью"

З точки зору власника "Привату" чим довше тривають переговори, тим краще для нього", - розповів "Європейської правді" глава компанії FinPoint, інвестбанкір і фінансист Сергій Будкін.

Фінансист продовжив: "Влада послаблюється, вона змінюється, стає слабкішою. Відповідно, якісь погрози, які теоретично були доступні владі ще два місяці тому, вже завтра можуть виявитися зовсім не на часі".

За словами Будкина, "ще вчора" влада могла погрожувати "Привату" позбавленням ліцензії, на що Коломойський сьогодні може відповісти так: "У вас грошей немає. Ви півроку тому розраховували, що завтра у вас буде транш МВФ, який дозволить вам позакривати діри, а зараз можливість траншу знизилася, так що "не беріть нас на понт".

"Ви розумієте, що траншів не буде, у вас відкликали ліцензію, і ви отримали пів-України вкладників, які йдуть і роблять нову революцію, - пояснює експерт. - Політично влада теж послаблюється. Поточний криза призвела до того, що сталося катастрофічне погіршення позиції влади".

Ніхто не вірить в те, що новий Кабмін буде жити до кінця каденції, зазначає Будкін, і головне питання сторін тепер полягає в тому, коли будуть вибори (до Верховної Ради - Ред.): у вересні або грудні.

Тому, впевнений фінансист, з точки зору "Привату" позиція "а давайте ми ще до вересня будемо вести переговори" є найбільш прийнятним варіантом. "Ми ж не знаємо, скільки тоді "Укроп" набере", - резюмує Будкін.

Як відомо, податковий борг "Укрнафти", який на початку цього року перевищив вже 10 млрд гривень - давня проблема у відносинах між олігархом і державою. Більше року уряд не може домовитися з Коломойським про умови його погашення.

Расследования