05.05.2016 | Политика

Судья по делу сына экс-регионала, который жестоко убил бизнесмена сохранил должность

Судья по делу сына экс-регионала, который жестоко убил бизнесмена сохранил должность

Судья Владимир Еременко дал условный срок мажору, который сознался в убийстве и показал, где находится труп

Вища рада юстиції у таємному голосуванні відмовила у рекомендації до звільнення судді Володимира Єременка, який в 2012 році присудив умовний термін сину регіонала, який жорстоко убив бізнесмена.

Про це на своїй сторінці у Fаcebook повідомив Андрій Портнов, колишній член Вищої ради юстиції та екс-заступник глави адміністрації Януковича.

Він також опублікував документ з результатами засідання ВРЮ від 21 квітня 2016 року. Про суддю Єременко йдеться в третьому пункті документу: "За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила відмовити у внесенні подання до Верховної Ради України про звільнення Єременко Володимира Максимовича з посади судді Баришівського районного суду Київської області у зв’язку з порушенням присяги судді".

  Результати засідання Вищої ради юстиції від 21 квітня 2016 року from Olga Skichko

"За сухими рядками цього рішення стоїть особливо цинічне, умисне вбивство бізнесмена, якого втопив у водоймі син впливового депутата, попередньо прив’язавши йому до шиї батарею", - нагадав Він.

Він говорить про сина колишнього нардепа і екс-глави "Укравтодору" Володимира Демішкана - Сергія. Портнов також зазначив, що сам регіонал спочатку був другом Януковича і оформляв на себе його майно, а вже "в лютому 2014 року голосував за його відсторонення від влади, увійшов у коаліцію "Європейський вибір" і підтримав призначення нового Генерального прокурора, голови СБУ і заміну попереднього складу Вищої ради юстиції".

Тепер, наголосив Портнов, ВСЮ "на підставі пропущених строків тихо, без брифінгів і прес-релізів реабілітує суддю, що відпустив на свободу мажора, причетного до резонансного вбивства".

 

Володимир Демішкан присягається, що жодним чином не впливав на Вищий спеціальний суд

Укрaїнa До обраного

 

Нагадаємо, що вбивство було скоєно ще в листопаді 2007 року. Тоді в Києві був викрадений 62-річний Василь Кривозуб, директор авіакомпанії "Крунк". Як пізніше з’ясувалося, Кривозуба взяв у полон його партнер по бізнесу - син народного депутата-регіонала Сергій Демішкан зі своїм кумом Сергієм Левченком і спільним знайомим Олександром Курдіним.

Компанія Кривозуба "Крунк" мала декілька літаків АН-26. Демішкан їх брав в оренду і передавав у суборенду іншим особам. Пізніше Кривозуб вирішив розірвати договір у зв’язку з неоплатою. За версією слідства, саме це і стало причиною вбивства.

За матеріалами справи, бізнесмена відвезли на дачу, розташовану біля Баришівки (Київська область). При спробі втечі Кривозуба задушили. Його тіло вивезли у Вишгородський район і скинули в Київське море, прив’язавши до батареї. Під час слідства й на суді Демішкан повністю визнав свою провину, а також вказав, що злочин був скоєний у стані алкогольного сп’яніння.

Проте суд, на відміну від слідства, дійшов висновку, що вбивство скоєне випадково. 31 січня 2012 року суд засудив Сергія Демішкана до умовного покарання. Суддя Єременко тоді заявив, що у справі "не було наміру на умисне вбивство. Вони хотіли його привезти до нотаріуса. Можливо, там в діях було необережне вбивство".

Під тиском суспільства у травні 2012 року Вищий спеціалізований суд скасував вирок Демішкану та відправив справу на повторний розгляд. З того часу про справу, як і про Сергія Демішкана, відомостей не з’являлося.

Нагадаэмо, що про батька вбивці у 2015 році ЗМІ писали, що він збудував величезний особняк на декількох гектарах землі в селі Гореничі під Києвом.

voi.com.ua

Расследования