19.04.2016 | Экономика

Рынок недвижимости в Украине полностью заглох

Рынок недвижимости в Украине полностью заглох

Ділова активність на ринку нерухомості, як і в попередні тижні, залишається дуже низькою. Попри це, тільки за останні місяць-два вартість оренди квартири в Києві виросла приблизно на 7%

Як повідомляється в економічному огляді, опублікованому на "UINP.info", на цьому тижні неаппроксімірованная ціна пропозиції квартир на вторинному ринку Києва знизилася на 1,4%.

Найбільше впали в ціні двокімнатні роздільні квартири - на 2,5%, і гостинки - мінус 1,7%. Повідомляється, що гостинки впали в ціні з початку року найбільше - на 3,9%.

"Гостинки є якраз тим самим бюджетним сегментом житла, який швидше за інших реагує на зміни ситуації. В даному випадку це свідчить про те, що в найближчому майбутньому тренд на ринку залишиться низхідним", - повідомляє оглядач UINP Ольга Філатова.

Покупці, за даними Філатової, шукають бюджетні пропозиції в ціновому діапазоні 25-27 тис. доларів за однокімнатну квартиру і 30-35 тис. доларів - за двокімнатну.

За останні 6 місяців року, найвищий показник зростання цін (4,7%) був зафіксований в Шевченківському районі. Якщо в більшості сегментів ціни на квартири в районі за цей період незначно знижувалися, то ціни на трикімнатні квартири, за досліджуваний період зросли в середньому на 3,7%.

"У цьому, як і в будь-якому центральному та прицентральних районах столиці, трикімнатні квартири є найдорожчими за ціною квадратного метра. При цьому, якщо на початку періоду більшість пропозицій по району становили двокімнатні квартири, то сьогодні - трикімнатні", - зазначає Філатова.

 

"Попит на оренду квартир в Києві є навіть, незважаючи на зростання цін", - відзначає експерт. За даними ріелторів, вартість оренди квартири в Києві виросла приблизно на 7% тільки за останні місяць-два, зростання цін за рік набагато більше.

Повідомляється, що ще влітку минулого року зняти бюджетну квартиру в одному зі спальних районів на Лівому березі можна було за 2500-2700 гривень на місяць, а на сьогодні мінімальна вартість оренди зросла до 3500-4000 гривень.

"Такі пропозиції з’являються на ринку вкрай рідко, квартири орендують буквально за кілька годин - вони навіть не встигають потрапити на дошки оголошень. Пропозицій по ціні от 4500 гривен вже набагато більше", - уточнила оглядач.

Що стосується оренди квартир в новобудовах, особливо, якщо мова йде про першу здачі, то тут ціни стартують від 5500-6000 гривен в районах з гарною інфраструктурою на Лівому березі, і від 6500-7000 гривен - на Правому.

Новобудови в центральних і прицентральних районах оцінюються вже набагато дорожче.

znaj.ua

Расследования