03.11.2021 | Криминал

Тричі судимий провокатор чи активіст-правозахисник: Хто такий Павло Душенко?

Тричі судимий провокатор чи активіст-правозахисник: Хто такий Павло Душенко?

Чи ви знайомі з такою особою, як Павло Душенко? Тоді розповімо, як наркоман, вбивця та колишній колектор став «активістом».

Нажаль, окрім всього, що ми досягли завдяки «Революції гідності», вона принесла нам ще й багато того, що ми навіть не чекали. Під виглядом патріотів у багатьох владних і громадських структурах виникли цілі осередки представників кримінального світу. Серед них і наш сьогоднішній герой. Павло Душенко вперше відсидів ще за радянських часів. Тоді його засудили за крадіжку, вимагання та нелегальне носіння зброї. На початку 2000-х, був засуджений умовно за злочини, що пов’язані з незаконним обігом наркотиків. У  2007 році від до смерті забив людину, за що його ув’язнили на  8 років. Напевно, саме під час перебування за ґратами він відчув себе справжнім патріотом. Значний тюремний досвід став йому у нагоді, коли Павло вирішив стати правозахисником. Звільнившись з місць відбування покарань Павло Душенко одразу знайшов джерело незаконного прибутку – ставши членом ГО «Самооборона». В якості представника організації, перебуваючи на блокпостах в місті Запоріжжі вимагав з водіїв «податок» на проїзд автомобілів з реєстрацією Донецької і Луганської областей.

Після став членом  ГО «ОПГ КОШ», де під виглядом боротьби з «наливайками» займається вимаганням грошових коштів з підприємців.

Ще одне  джерело прибутку Павла Душенка – участь в проплачених мітингах та масових акціях. Наприклад як сьогодні. Павло став учасником мітингу біля ЗОДА. Аби надати негативного забарвлення діям працівників правоохоронних органів Павло Душенко спровокував конфлікт в результаті якого отримав забій та рублену рану кінчика носу. Після отримання зазначених «тяжких поранень», самостійно залишив медичний заклад. Напевно, досвід перебування в місцях позбавлення волі недаремний,  адже симуляція погіршення стану здоров’я перед адміністрацією в’язниць – невід’ємна частина життя ув’язненого.

 

Расследования