22.10.2018 | Криминал

Російського адвоката, який за гроші обіцяв вплинути на Інтерпол, арештували з заставою у 15 мільйонів

Російського адвоката, який за гроші обіцяв вплинути на Інтерпол, арештували з заставою у 15 мільйонів

Печерський суд застосував до громадянина Росії, який є адвокатом, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 15 млн грн

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу суду від 6 жовтня.

За матеріалами справи, російському бізнесмену Олексію Дашутіну запропонували за гроші закрити кримінальну справу в Росії щодо шахрайства в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 30 та ч. 4 ст. 159 КК РФ), а також вирішити питання щодо не оголошення особи у міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

Пропозицію йому нібито озвучили у телефонній розмові 12 та 20 вересня 2018 року, під час його перебування в Києві.

30 вересня  в ресторані «Корона» Дашутін передав російському адвокатові 1 млн євро, з яких тільки дві купюри по 500 євро були справжніми.

Всього у справі троє підозрюваних.  Двоє із них адвокати, які мають громадянство Росії, а третій – громадянин України, Тимофій Нагорний, колишній чоловік олімпійської чемпіонки зі спортивної гімнастики.

Усім трьом інкримінується шахрайство в особливо великих розмірах або організованою групою. Нагорний також підозрюється у державній зраді.

Нагорний вийшов з-під варти під заставу у 528 тис. грн. Повний текст рішення щодо Нагорного досі не опублікований.

Іншого адвоката-підозрюваного суд взяв під варту з альтернативою застави у 352 тис. грн. 2 жовтня в ресторані «Індіго» цей адвокат начебто отримав від Дашутіна 500 тис. євро імітаційними купюрами

Російського бізнесмена Дашутіна у 2012 році затримали за підозрою в замаху на шахрайство в особливо великих розмірах. Його взяли під варту. У слідчому ізоляторі Москви чоловік перебував з 15 лютого 2012 року по 17 липня 2017 року. У липні 2017-го суд змінив йому запобіжний захід на домашній арешт, після чого він, побоюючись за власне життя, виїхав на постійне місце проживання до Канади.

Расследования