19.05.2016 | Криминал

Стрельба, арсенал оружия и горы золота: оперативное видео задержания банды преступников в Запорожье

Стрельба, арсенал оружия и горы золота: оперативное видео задержания банды преступников в Запорожье

Установлено, что банда совершила минимум пять вооруженных ограблений ювелирных магазинов и ломбардов

Загальну ж кількість злочинних епізодів встановить подальше досудове розслідування. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. В ході спецоперації було затримано шістьох членів банди.

PM29image013

Досудовим розслідуванням зібрано докази того, що даною злочинною групою в період часу з листопада 2015 року вчинено ряд розбійних нападів та інших особливо тяжких злочинів проти власності на території м. Запоріжжя. Організатором банди виступив 28-річний мешканець обласного центру, який залучив до неї своїх родичів та знайомих, створивши у результаті стійку, згуртовану і добре озброєну злочинну групу.

PM225image016

У ході обшуку у зловмисників було вилучено чотири автомати Калашникова, три бойових пістолети та пістолет травматичної дії, гранату «Ф-1», чотири спеціальних жилети з написом «СБУ», п’ять «балаклав», а також сорок піддонів з золотими виробами, награбованих під час останнього нападу. За місцем мешкання членів групи також вилучено велику кількість золотих виробів, зброю та боєприпаси.

PM433image018

Стосовно осіб затриманих – всі вони мешканці Запоріжжя та області. Ніде не працюють. Четверо раніше вже мали проблеми з законом.

PM950image015

Триває досудове розслідування, розпочате за кількома статтями Кримінального кодексу України. Поки що затриманим інкриміновано п’ять розбійних нападів на банківські установи та ювелірні крамниці. Остаточну кількість злочинних епізодів на рахунку злочинної групи встановить подальше розслідування. Згідно чинному законодавству підозрюваних може чекати до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

/ФОТО ВК ГУНП в Запорізькій області/

hromadske-zp.tv

Расследования