16.05.2016 | Криминал

Кассиры магазинов и супермаркетов освоили новые виды мошенничества с банковскими картами

Кассиры магазинов и супермаркетов освоили новые виды мошенничества с банковскими картами

Новые схемы отъема средств и  советы как себя обезопасить

Коли ми буваємо в громадських місцях, то зазвичай найбільше остерігаємося кишенькових злодіїв. Багато хто навіть ніколи не носять із собою більше грошей, ніж можуть витратити в продуктовому магазині. А великі покупки завжди оплачують за допомогою банківської картки.

Але злочинці теж не дурень і постійно знаходять нові методи шахрайства. Так що в міських джунглях ваше єдина зброя - пильність.

Не так давно у світі стала набирати популярність нова форма "скіммінгу", від якої вже постраждали тисячі володарів дебетових і кредитних карт.

 

Працює це так. Касир проводить картою по терміналу для оплати два рази: один раз, щоб списати з вас гроші за покупку, і другий - щоб отримати з карти особисту інформацію, яку потім можна використовувати для того, щоб вас пограбувати.

Коли ви даєте свою карту касирові, то можете і не помітити, що касир вже вас обдурив. Термінали для оплати товарів картками виглядають так безневинно ...

Далеко не всі люди щодня перевіряють стан свого рахунку. Тому обдурити вас, списавши гроші за один і той же товар двічі, може будь-який касир. Зайві гроші, списані з вашого рахунку, він потім забере в касі ...

Або ось ще один спосіб: касир просто запам’ятовує тризначний (як правило) номер CVV, написаний внутрішній стороні карти. Знаючи його і 16-значний номер вашої картки, касир або його спільники можуть зробити масу покупок з неї в інтернеті!

Експерти підрахували, що на цю аферу припадає 80% грабежів, пов’язаних з банківськими картками. Це більше $ 1 млрд на рік в одних тільки Сполучених Штатах і Великобританії!

Ось три способи убезпечити себе:

Не давайте карту касирові в руки. Якщо він наполягає, стежте за його руками. Якщо з якихось причин він провів вашою карткою в терміналі двічі, запам’ятайте цю покупку. А потім, вже вдома, перевірте стан свого рахунку через інтернет-банкінг.


Заклейте тризначний код на внутрішній стороні картки (там, де магнітна лінія).


У налаштуваннях карти вкажіть, що з неї не можна здійснювати покупки онлайн. Для покупок в інтернеті використовуєте окрему карту, яка завжди буде вдома і ніколи - у гаманці.
Люди, будьте обережні! Завжди тримайте погляд на касирі після того, як передали йому карту! А коли вставляєте її в банкомат, зверніть увагу, чи немає в слоті для прийому карт ніяких незвичайних пристроїв!

 

Будь ласка, поділіться цим повідомленням з друзями! Вони теж повинні бути в курсі!

За матеріалами: business-companion.te.ua

Расследования