26.04.2016 | Бизнес

Главным архитектором Киева стал помощник застройщика Вадима Столара

Главным архитектором Киева стал помощник застройщика Вадима Столара

И.о.директора департамента городостроения и архитектуры с 4 апреля стал Юрий Таций

Ця посада суміщена з посадою головного архітектора столиці.

Анну Бондар, яка перед цим була в.о. департаменту, відправили на 5 днів у відпустку.

Раніше Юрій Тацій працював у містобудівному департаменті заступником директора департаменту та начальником служби містобудівного кадастру. Чиновник понад рік проходить перевірку відповідно до закону “Про очищення влади”. Згідно з декларацією Тацій  володіє 2 земельними ділянками площею по 1 тис. кв. м., також 1 тис кв. метрів земельної ділянки, що внесена як власність членів родини нового в. о. На рахунку в банку Тацій має 1 млн. 309 тис.416 грн.

В 2007-2012 роках Юрій Тацій був помічником нардепа Вадима Столара на громадських засадах у ВР 6 скликання.

 

Разом з іншим помічником Столара, Олександром Костюком, Тацій значився власником кількох фірм. Одна з яких – “Будмегасервіс” –  за кілька місяців до появи Тація в засновникахотримала від Київради майже гектар у Святошинському районі столиці під торгово-офісний центр.

Також Тацій володів фірмою “Архітектурно-будівельний альянс” в 2008-2009 роках. А за кілька місяців до того, як Тацій став власником, фірма отримала 16 гектарів під забудову над Дніпром, за які потім довго і безрезультатно судилася екологічна прокуратура. Нині “Альянс” записаний на Дмитра Лимаря, який в 2014 був головою виборчого штабу Порошенка у Ставищенському районі на Київщині.

Матір Тація Ольга Петраковська завідує кафедрою землевпорядкування і кадастру в столичному Університеті будівництва і архітектури та є співзасновницею “Спілки землевпорядників Києва”.

У 2015 “Українська правда” повідомляла, що Вадим Столар очолив київський міський штаб блоку “Петра Порошенка”. “Він займатиметься мажоритарниками, партією і Віталієм Кличком як кандидатом у мери Києва”, – писало видання. Інші ЗМІ називають Столара смотрящим по Києву та одноосібним господарем столиці.

Керівника департаменту нещодавно намагалися обрати через конкурс, проте після скандалу мер призупинив ці вибори.

Джерело: Bihus.info

Расследования