19.04.2016 | Бизнес

Родственники донецкого сепаратиста Александра Болдырева строят жилой комплекс под Киевом вместо больницы

Родственники донецкого сепаратиста Александра Болдырева строят жилой комплекс под Киевом вместо больницы

Регіональне відділення Фонду держмайна по Київській області просить суд повернути йому недобудовану лікарню, а Щасливецькій сільраді – ділянку площею 2,14 га. Про це свідчить рішення Госпсуду Київської області від 29 січня

У вересні 2002 року компанія «Київська Русь XXI століття» купила на аукціоні за 47 тис грн об’єкт незавершеного будівництва «лікарня на 120 ліжок» в с. Щасливе Бориспільського району. Фірма мала протягом п’яти років добудувати об’єкт з можливою зміною первісного призначення, пишуть nashigroshi.org

Разом з тим у лютому 2003 року фірма отримала в оренду на 49 років ділянку площею 2,14 га під розміщення оздоровчо-житлового комплексу.

Фірма лікарню не добудувала. Натомість, змінивши у 2007 році цільове призначення об’єкта будівництва, «Київська Русь XXI століття» зводить в с. Щасливе по вул. Фестивальній, 22-а багатоквартирний житловий комплекс. Станом на кінець 2014 року будівництво було частково завершено, введено в експлуатацію і заселено.

 Суд дійшов висновку про обґрунтованість вимоги про розірвання договору купівлі об’єкта у 2002 року. Однак у задоволенні позову суд відмовив у зв’язку з пропуском позовної давності, який сплинув ще у 2010 році.

 

Також суд не побачив підстав для розірвання договору оренди і повернення ділянки сільраді, адже фірма використовує ділянку за цільовим призначенням.

 Основними власниками ТОВ «Київська Русь XXI століття» є Олександр Васильович Болдирєв з Донецька (48,22%) і Григорій Васильович Болдирев з Алушти (47,52%). Крім того, Колеснікова Людмила Іванівна з Макіївки володіє 2,13% фірми. Ще сім осіб, що зареєстровані у Донецьку і Луганську, мають частку менше 1%, це – дочка Олександра Болдирєва Марія Болдирєва, екс-нардеп від Партії регіонів Володимир Ландік, а також Євген Богатирьов, Микола Вертель, Йосип Немліхер, Леонід Педенко і Анатолій Сурнін.

 Олександр Болдирєв з 2002 по 2012 рр був помічником народних депутатів від Партії регіонів Володимира Рибака та Юрія Олександровича Болдирєва. У 90-х роках Юрій Болдирєв був заступником Рибака, який тоді очолював міськвиконком Донецька.

 Також Юрій Болдирєв відомий як прихильник сепаратистських настроїв.

 «Если убрать Галицию и оставить настоящую Украину с Донбассом и Крымом — это и будет первая Россия. У моей страны нет будущего без преодоления последствий пакта Молотова—Рибентропа, потому что в одних границах удерживать Галицию и Донбасс, Галицию и Крым можно только силой, имея НКВД, МГБ, КГБ и КПСС», – заявив Болдирєв у 2011 році у статусі нардепа від Партії регіонів.

 Однак Генпрокуратура тоді відмовилась порушувати карну справу за сепаратизм «регіонала», не вбачивши у цих висловах нічого кримінального.

Антикор

Расследования