23.05.2016 | Бизнес

Банковская мафия победила систему электронных торгов «СЕТАМ»

Банковская мафия победила систему электронных торгов «СЕТАМ»

Опубликованы документы, свидетельствующие, что в системе электронных торгов «SСЕТАМ» происходят махинации, начаная от невозможности совершения ставок до полного аннулирования результатов торгов

Журналіст видання "1+1" Євген Плінський :"Є таке ДП "СЕТАМ", підприємство, яке займається реалізацією конфіскованого та арештованого виконавчою службою майна, квартир, машин і т. д. Так от, останнім часом навколо цього державного підприємства відбуваються дивні речі. Форум СЕТАМа рясніє заявами учасників торгів про різного роду афери і махінації, що відбуваються під час торгів.
Починаючи від анулювання торгів після перемоги в них і неможливість робити ставки, закінчуючи появою "рішал", які пропонують переможцю викупити лот за додаткові %, так як він вже виявляється не переможець.", - написав Плінський на своїй сторінці в Facebook.

Також журналіст зазначив, що обсяги торгів "Сетаму" рекордно впали.

"Крім публічних і, можливо, "суб’єктивних" скарг мені до рук потрапила цікава статистика, згідно з якою обсяги реалізованих СЕТАМом активів за останні 5 місяців на 30%, а це близько 200 мільйонів гривень менше, ніж за такий же період минулого року.
І це при тому, що нещодавно СЕТАМ став основним реалізатором банківських активів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та обсяги планованого до реалізації майна тільки за 1 квартал 2016 склали 3,38 млрд. гривень.
Що стало причиною таких змін у роботі державного підприємства, поки неясно, тому якщо у когось є інформація щодо роботи СЕТАМа прошу поділиться інформацією. Хотілося б розібратися.", - наголосив Плінський.

Нагадаємо, раніше експерти повідомили, що система електронних торгів ProZorro містить корупцію ще на стадії подачі заявок.

znaj.ua

Расследования