25.04.2016 | Политика

Балога поверне владу в Закарпатті через...Тимошенко и БЮТ

Балога поверне владу в Закарпатті через...Тимошенко и БЮТ

Найвідоміший закарпатський політик Віктор Балога має намір повернути собі владу в Закарпатті, коли президентом України стане Юлія Тимошенко

Інформацію про це нам повідомило джерело з близького оточення Віктора Балоги.

Джерело повідомило, що Балога не бачить перспектив співпраці з нинішньою владою, хоча переговори щодо входження в нову коаліцію, скоріше за все були.

"Віктор Іванович не дуже це афішує, але переговори з Гройсманом про нову коаліцію, скоріше за все, були, але у Віктора Івановича є свої доволі жорсткі вимоги щодо торгів, які він навряд чи озвучував команді нинішнього президента, бо просто не бачить перспектив у цієї влади. Віктор Іванович налаштований на перевибори і парламенту, і президента. Звичайно, що реанімовувати Єдиний Центр для виборів ніхто вже не буде. Орієнтир для нашої команди зараз це - Юлія Тимошенко, хоча і тут ще багато запитань. Ніхто з нас в холосту працювати не буде. Є ідея і ми будемо її реалізовувати", - розповіла нам людина, наближена до Віктора Балоги.

Загалом, першим про те, що представники Порошенка ведуть переговори з позафракційними депутатами, з метою входження їх в нову коаліційну більшість, озвучив нардеп Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко, який сказав, що ведуться переговори, зокрема, і з чотирма Балогами. Скоріше за все, Лещенко мав на увазі трьох братів Балог, які є нардепами, та їхнього двоюрідного брата, нардепа Василя Петьовку, який не так давно перейшов у Волю Народу і Балога навіть виключив його з Єдиного Центру.

Балогу "злив" Лещенком інформації про перемовини досить рознервував і він опублікував у соцмережах гнівне повідомлення-відповідь.

"Дізнався від члена фракції БПП Сергія Лещенка, що "з Балогами ведуть переговори про про входження в коаліцію".
Для мене це взагалі дивно чути, так як вчора весь день я провів під загальним наркозом на операційному столі.
Більше того - Балоги ніколи не були і не будуть тушками. Тому, тут навіть немає що коментувати. Можу лише трохи поправити колишнього журналіста Сергія Лещенка, який допустив фактологічну помилку - Балог у Верховній Раді не четверо, а поки що тільки троє. Ну і озвучувати будь-яку інформацію, посилаючись на плітки, - це теж не дуже професійно. Не думаю, що "Українська правда" прийняла б у нього хоч одне журналістське розслідування, яке б базувалося не на фактах, а на чутках.
А на останок хочу додати: Сергію, сьогодні не я, а ти є членом фракції БПП. Якщо ти переживаєш, щоб у Верховній Раді не було коаліції з 226 людей, то ти зі своїми соратниками завжди можеш покинути фракцію президента. І нехай вони спробують позбавити вас мандатів, як Фірсова. А за Балог не переживай. Ми ніколи не підводили Україну!", - написав Віктор Іванович.

Якщо проаналізувати всі його наступні дописи в соцмережах, то Балога почав різку критику саме президента Петра Порошенка, щоб подалі дистанціюватися від нього. При цьому, жодної критики на адресу Юлії Тимошенко. Окрім того, Віктор Балога активно пропагує перевибори як ради, так і президента. Особливо, після скандалу з "Панамськими архівами".

До речі, про певний предмет торгів представників Порошенка з Балогою писав і закарпатський політик Роман Келемен, який навіть описав, хто які посади займе в Закарпатті в результаті позитивного вирішення цих переговорів.

Ну і варто також нагадати, що в нинішній Закарпатській обласній раді єдиними політичними союзниками фракції Балог Єдиний Центр є фракція "Батьківщина". І цей союз доволі міцний. Як відомо, під час перших виборів голови нової облради Єдиний Центр проштовхував на голову лідера "Батьківщини" Олександра Кеменяша, але йому не вистачило всього одного голосу.

Нагадаємо також, що згідно з соціологічними опитуваннями Юлія Тимошенко наразі має найвищу довіру у населення серед політиків.

Василь Поляк для Prozak.info

Расследования