18.04.2016 | Политика

Дворец Медведчука не уступает "Межигорью" Януковича. Фото

Дворец Медведчука не уступает "Межигорью" Януковича. Фото

Один из основных реализаторов политики Путина по расколу Украины отлично устроился над Черным морем. Дом бывшего агента КГБ, а ныне самого рьяного сепаратиста поражает царской роскошью

Саме у цьому кримському палаці Медведчук у 2012 році  гостинно приймав свого кума  Володимира Путіна  

Масштаби розкоші, в якій живе Медведчук, вражають. Маєток розкинувся над самим морем на східній околиці Сімеїзу поруч з Алупкою. Також у розпорядженні ЗМІ опинилися кілька фотографій того самого палацу, де зустрічалися Путін з Медведчуком. Фотографії не дуже свіжі, тому, можливо, маєток дещо змінився з того часу, як вони були зроблені.

Як з’ясувалось, розкiшнi маєтки “сірого кардинала” Кучми віроломно збудовано на території дитячого санаторію у кримському Сiмеїзі
єЄдина кримська дача Медведчука, про яку шириться немало чуток в інтернеті, — на самісінькому березі моря, на кордоні між містом Алупка та селищем Сiмеїз.

За оцінками експертів, її вартість нині становить щонайменше 10 мільйонів доларів. На картах пошукової системи “Google”, зі супутника, цей об’єкт дуже легко знайти: таких будинків у цьому районі небагато. На деяких інших картах інтернет-ресурсів земельна ділянка площею 6,7 гектара так і позначена: “палац Медведчука”. Та на жодній iз карт нам не вдалося знайти адреси цього величезного об’єкта. Зате поряд із володіннями “політичної еліти” є інша цікава ділянка, позначена на карті як “Дитячий санаторій імені Боброва”. Причому земля між цими двома об’єктами, як видно зі супутника, ніби “розрізана” навпіл.

“Це місце з унікальним мікрокліматом у Криму — між морем і горами, під легким бризом, оточене оливковим гаєм. Відкрили його понад сто років тому. Заснували санаторій для дітей відомі російські кліматологи і хірурги А.А. Бобров та П.В. Ізергін. Гарну справу підтримало чимало благодійників, серед яких, зокрема, були й члени імператорської родини, Лев Толстой та Антон Чехов”, — цікаві факти знаходимо вже на головній сторінці веб-ресурсу дитячого санаторію імені Боброва. Чомусь одразу згадалися слова Оксани Марченко про “історичну цінність” їхнього будинку… Далі — ще цікавіше.

 

На сайті читаємо: “Історія санаторію ледь не зупинилася десять років тому. У нашого санаторію відібрали дитячий пляж, було відрізано дві третини гаю, повністю припинили кредитування, усе руйнувалося…”

Зате маєток Медведчука має власний пляж

17 (1) 16 15 14 13 (1) 12 11 10 08 07 06 05 04 03 02 01

Расследования