26.05.2016 | Политика

Юрий Луценко показал СМИ не ту камеру, в которой он сидел в Лукьяновском СИЗО

Юрий Луценко показал СМИ не ту камеру, в которой он сидел в Лукьяновском СИЗО

Журналісти дізнались про деталі відсидки нового генпрокурора Юрія Луценка у камері Лук’янівського СІЗО

Днями новопризначений генпрокурор Юрій Луценко відвідав Лук’янівське СІЗО, де показав журналістам камеру №158, у якій він перебував у цьому закладі під час судового процесу. Про це на своїй сторінці у соцмережах повідомила його прес-секретар Лариса Сарган.

 

Однак, ІНФОРМАТОРу вдалося дізнатися про деякі деталі перебування новопризначеного генпрокурора, про які він чомусь замовчує перед громадськістю.

Так, під час відвідин Лук’янівського СІЗО у жовтні минулого року з метою перевірки умов перебування у ньому політичних в’язнів, працівники закладу розповідали журналістам про камери, у яких перебували різні VIP-персони в різні часи. Серед них вони показали “хату” (VIP-камеру), в якій тривалий час перебував і Юрій Луценко. На стіні досі залишився і його підпис.

Як повідомили ІНФОРМАТОР політичні в’язні, які перебували у Лук’янівському СІЗО в той же час (однак тодішня “опозиція” їх на той час такими не вважала через націоналістичну позицію), Луценка, після переміщення до Лук’янівки, одразу розмістили в “блат-хату” для міліції. Там він жив у комфортних умовах. Серед комфорту і привілеїв, які йому були дозволені, був телефон (загалом – заборонений для користування ув’язненим і особам, які перебувають під слідством). Однак, підсудний під час одного з інтерв’ю розповів журналістам про користування телефоном. Через це керівництво закладу “отримало на горіхи”, і телефон був забраний як у Ю. Луценка, так і інших ув’язнених. Через це, за словами інсайдерів, ставлення до Юрія радикально змінилось, адже він спочатку сприймався як справжній політв’язень, навіть серед “вертухаїв”. А подібними діями він неодноразово створював для оточення проблеми.

Після цього його перевели у інший корпус – “пежешний” (для засуджених пожиттєво), де він справді перебував у маленькій камері, подібній до показаній Юрієм Луценком журналістом. Однак, за словами інсайдерів, він сидів у іншій камері, більш “статусній”, з кращим ремонтом.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала президентське подання про призначення Юрія Луценка генпрокурором. Відповідну постанову підтримали 264 народних депутата. Порошенко відразу ж підписав указ про призначення Луценка.

13 травня президент представив Юрія Луценка співробітникам Генеральної прокуратури.

Расследования