25.05.2016 | Политика

Олег Аверьянов может избежать тюрьмы с помощью 206 округа - Магера

Олег Аверьянов может избежать тюрьмы с помощью 206 округа - Магера

Нещодавно звільнений заступник голови ДСНС Олег Авер’янов,  депутат Чернігівської обласної ради та лідер обласної організації радикальної партії Ляшка теж може взяти участь у виборчих перегонах

 

Нещодавно звільнений заступник голови ДСНС Олег Авер’янов,  депутат Чернігівської обласної ради та лідер обласної організації радикальної партії Ляшка теж може взяти участь у виборчих перегонах.

Про це в ексклюзивному коментарі ЧEline повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

— Будь-який громадянин України, який досяг 21року, який має виборче право і який не має судимості за вчинення умисного злочину, тобто не має вироку, який би набрав законної сили за вчинення саме умисного злочину, може балотуватись до Верховної Ради, — сказав він.

Проте уточнив, що скандального радикала не знає.

— Я чесно кажучи вперше чую про існування цієї людини. І щось коментувати мені складно, — сказав Магера.

За словами заступника голови ЦВК, навіть якщо буде вирок суду першої інстанції, який ще не набрав законної сили, особа все одно має право балотуватись.

Тобто для Олега Авер’янова є реальний шанс уникнути кримінальної відповідальності, вмостившись в крісло нардепа.

Нагадаємо, незабаром Авер’янова можуть притягнути  до кримінальної відповідальності по справі зловживання бюджетними коштами в особливо великих розмірах, яку розслідує ГПУ. Саме генрокуратура раніше вже проводила обшуки в будинку та на підприємствах підконтрольних Авер’янову.

cheline.com.ua

Расследования