04.05.2016 | Политика

Власть открыла охоту на арендодателей квартир

Власть открыла охоту на арендодателей квартир

Кабмин вводит новые правила регистрации для населения. С их помощью местная власть сможет бороться с теми, кто сдает квартиры в аренду без надлежащего оформления документов и уклоняется от уплаты налогов

Про це повідомляє видання "Сегодня". Реєстрацією громадян, замість Державної міграційної служби, будуть займатися місцеві органи влади. Згідно з новими правилами, необхідно буде зареєструватися на новому місці тим, хто виїхав з дому на 30 днів. Якщо вимогу проігнорувати, то буде покарання у вигляді штрафу.

"Через виявлення приїжджих можна буде вийти на підпільних орендодавців, оштрафувати їх за незаконне підприємництво і змусити платити податки. Можливо, влада почне заохочувати доноси сусідів на квартирантів і їх господарів", - розповів адвокат Василь Мірошниченко.

Він наголосив, що штрафи за відсутність реєстрації йтимуть до місцевих бюджетів, то місцева влада буде зацікавлена у виявленні тих, хто живе, але не числиться.

Штрафувати за відсутність прописки або за проживання не за адресою реєстрації протягом 30 днів будуть на 17-51 грн. Виписатися і прописатися громадяни зможуть відразу за місцем проживання.

znaj.ua

Расследования