04.05.2016 | Политика

Донецкая милиция, предавшая Украину, пытается себя "отбелить"

Донецкая милиция, предавшая Украину, пытается себя "отбелить"

Милиционеров-коллаборационистов, которые открыто переходили российских оккупантов, начали отбеливать с помощью ресурсов МВД

Донецькі міліціонери, які в більшості зрадили Україну в 2014-2015 рр., почали  кампанію з відбілювання своїх колег. Більшість сепаратистів у погонах відкрито переходили на сторону російських окупантів, але зараз їх почали “відбілювати” як патріотів і “героїв АТО”. “Архів журналіста” дослідив шлях зради кількох таких персонажів, з яких зараз роблять “героїв” і “рятівників Донбасу”.

“Менти зняли фільм про те, як вони (тільки не смійтеся) захистили Маріуполь від російських окупантів. У фільмі немає згадок про тих місцевих жителів, які виштовхували ростітушек з міськради, передавали будинок ментам, а ті знову передавали будинок ростітушкам. У фільмі, знятому на наші податки з ініціативи главмєнта Донецької області Аброськіна, мєнти розхвалюють один одного за безприкладний героїзм і український патріотизм.

Особливо мене розчулила частина, присвячена Юрію Горустовичу, який навесні 2014 погодився стати “народним міліціонером” і пресувати тих, хто протистояв російській окупації. Пізніше Горустович особисто затримував донецьких партизан з групи “Равлик”, а також залякував активістів, керуючи збройними мєнтами під час суду над Юрієм Коростельовим у Бахмуті і Краматорську.

На думку мєнтів, Горустович герой, патріот і врятував Маріуполь – насолоджуйтеся:

Хоча, якщо ми подивимося повне відео виступу Горустович перед ростітушкамі 1 травня 2014 року, то почуємо багато цікавого, чомусь не увійшло до ментовский фільм:

13:18 – Тип у камуфляжі закликає натовп з російськими прапорами штурмувати будівлю. Тобто, наміри їх зрозумілі. Мєнти не реагують, хоча він стоїть поруч з ними. Мєнти самі обвішані георгіївськими стрічками.

15:18 – Один з керівників сепаратистів пропонує Горустовичу стати главментом, заявляючи, що йому вони довіряють. Горустович не відмовляється, але каже, що призначення потрібно оформити.

23:31 – Тип в камуфляжі, який закликав штурмувати будівлю мєнтовки, спокійно виходить звідти і каже, що зараз розглядається питання про призначення Горустовича в.о. главмента “на час проведення референдуму”.

26:35 – До натовпу виходить Горустович і каже сепаратистам: “Ви працюєте в міськвиконкомі (який вже захопили, але Горустович характеризує це як” працюють “- pauluskp), у вас працюють групи в райадміністраціях, ви готуєте референдум. Нічого не змінюється. З боку міліції ніяких силових акцій не буде”.

17:35 – Куратори заводять натовп, яка починає скандувати: “Го-рус-то-вич! Го-рус-то-вич!”

31:20 – Над управлінням ОПГ МВС знімають український прапор і ставлять російський. Горустович і мєнти з георгіївськими стрічками спокійно спостерігають.

32:02 – Зачитують перед натовпом рапорт про те, що глава ОПГ МВС в Маріуполі Андрущук подає у відставку.

32:31 – Виступає Горустович, називаючи себе виконуючим обов’язки главмєнта Маріуполя (хоча рапорт Андрущука і його відставку ще ніхто не прийняв) – “на ваше прохання я виконую обов’язки до 12 травня”. Тобто, він сам заявляє, що незаконно захопив владу на прохання сепаратистів і для забезпечення так званого “референдуму” 11 травня.

34:05 – Горустович обіцяє пресувати футбольних ультрасів, які заважають росіянам захоплювати владу.

34:26 – Натовп сепаратистів, розбавлений завезеними з Росії тітушками, майбутніми бойовиками, захоплено скандує: “Го-рус-то-вич! Го-рус-то-вич!”

34:35 – Один з лідерів сепаратистів кричить: “Все, ми тут свою місію виконали, тепер на міськвиконком!”

Главмєнт Андрущук, якого на відео намагалися зняти, а трохи пізніше побили, так відгукується про Горустович:

“Я пробув на посаді начальника Маріупольського міськуправління міліції всього 9 днів, але за цей короткий час я пережив стільки, що вистачить на кілька років в нормального життя.

Все почалося 1 травня, коли звістка про моє призначення долетіла до мітингувальників біля міськвиконкому. Зрозуміло, що я був неугодний як новий начальник не ним, а тим, хто цей натовп організовував. Я отримав інформацію, що до УВС рухається натовп мітингувальників, і що наші ППСники не будуть захищати міськуправління міліції, а розійдуться і зроблять коридор для них. Підійшла натовп. Поводилися агресивно. Вони скандували: “Андрущука у відставку. Горустович – наш начальник УВС”. Вони вимагали Горустовича. Вони вважали його своїм в ДНРе, а тепер цей самий Горустович виступає по телебаченню і розповідає про третю лінії оборони Маріуполя. Не знаю навіть, чого очікувати, якщо у міста така оборона “.

Менти запевняють, що були розгублені, тому не змогли дати відсіч тоді ще не озброєним ростітушкам – намагалися з ними про щось домовитися, уникнути конфлікту.

Брехуни і лицеміри.

Незадовго до цих подій вони стояли в урядовому кварталі Києва і не пускали туди протестувальників. Стояли в повному складі, з Донбасу до Києва забирали навіть жінок-ментів. І не пропустили учасників протесту в урядовий квартал. Нагадаю, що штурмом він так і не був узятий, справа закінчилася втечею Януковича, після чого Майдан як би переміг і протистояння втратило сенс.

Тобто, за пару місяців до цього маріупольські менти вміли успішно захищати адміністративні будівлі, а тут раптом розучилися.

Нагадаю, як менти діяли на Грушевського:

Коли потрібно захищати владу від народу, менти дуже активні і результативні, а коли потрібно захищати Батьківщину від окупантів – відразу стають млявими, невпевненими в собі, з готовністю приймають посади від окупантів, мовчки спостерігають як знімають державні прапори, обважують себе окупаційної символікою і обіцяють пресувати тих, хто з окупантами бореться.

При цьому вони вважають себе героями і патріотами України.

informator.news

Расследования