28.04.2016 | Экономика

Участники АТО смогут получить жилье, заплатив 50% его стоимости

Участники АТО смогут получить жилье, заплатив 50% его стоимости

Проектом Закону “Про внесення змін до статті 4 Закону України “Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва” (щодо реалізації державних житлових програм) передбачено збільшити державну підтримку учасникам АТО при придбанні доступного житла до 50%

Про це пише Урядовий портал.

Сьогодні державна підтримка учасникам АТО при придбанні доступного житла реалізується за принципом 30% на 70%. Проте у проект Закону внесена пропозиція, щоб загальний розмір державної підтримки  – 30% від вартості житла, що купується, був змінений в залежності від категорії громадян, що мають право на отримання такої підтримки.

Відповідний законопроект було одноголосно схвалено на засіданні Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Верховної Ради України. Члени Комітету рекомендували Верховній Раді прийняти цей законопроект в цілому, а також висловили пропозицію при перегляді Закону про Держбюджет на 2016 рік передбачити видатки на діючі житлові програми.

Расследования