10.05.2016 | Экономика

Руководитель Transparency International переоформит свою квартиру в церковь, чтобы экономить на газе

Руководитель Transparency International переоформит свою квартиру в церковь, чтобы экономить на газе

Исполнительный директор Transparency Алексей Хмара таким образом образом планирует платить по льготным ценам за газ и коммунальные услуги

Про це голова українського підрозділу міжнародної організації по боротьбі з корупцією заявив зі своєї Facebook-сторінки: "Створю церкву. На 60 квадратів. Опалення газове. Є лічильник"

За оцінками фахівців, середньозважена ціна газу до вчорашнього рішення Кабміну становила 5 400 грн за тисячу кубометрів, тобто в середньому газ в Україні подорожчав на 27%. А для населення, яке використовувало тільки пільговий газ в опалювальний сезон, тариф зріс на 91%.

У той же час повністю відмовитися від пільговиків уряд так і не зміг. Для релігійних організацій ціна газу (в разі його використання не для комерційних цілей) залишиться низькою - 3 913 грн/тис. кубометрів.

Як відомо, вчора Кабмін встановив однакову ціну на газ для населення і для всіх його споживачів, включаючи промисловість. Вона склав 6 879 гривень за тисячу кубометрів, що мало чим відрізняється від колишньої максимальної - в 7 198 грн. Крім того, уряд скасував для громадян "соціальну норму" в обсязі 1200 кубометрів на опалювальний сезон, за ціною 3600 гривень за тисячу "кубів".

znaj.ua

Расследования