26.05.2016 | Криминал

Как построить финансовую пирамиду на пиаре с волонтерской помощью бойцам АТО

Как построить финансовую пирамиду на пиаре с волонтерской помощью бойцам АТО

Максим Блажкун - очередной "гуру", обещающий избавить от всех финансовых трудностей. Но обработанные в "Photoshop" фотографии с командиром "Азова" Андреем Билецким на некоторых действуют убедительно

Обіцянки стрімко розбагатіти в наш час звучать на кожному кроці. Особливо зараз, коли криза досягла свого апогею, тренінги від різноманітних завуальованих фінансових пірамід стали мало не модною тенденцією. В умовах тотальної нестачі грошей, люди все більше ведуться на слова тих, хто обіцяє їм мільйонні заробіткита ще й шляхом пасивних доходів.

Максим Блажкун - один з таких псевдо-гуру, який обіцяє збагатити все населення планети, а особливо України. При чому, варто зазначити,що все це, звичайно ж, виняткова «благодійність» з боку нашого молодого бізнесмена. Однак, хто такий Максим і чим насправді він займається? Наша редакція вирішила провести журналістське розслідування і дізнатися, як новий достойний послідовник Мавроді здобув свій капітал.

Мережа інтернет повна барвистих заголовків статей про Максима: «Максим Блажкун - людина, яка стала лідером або лідер, який залишився людиною», «Максим Блажкун - революціонер в мережевому маркетингу», «Максим Блажкун: Покинути зону комфорту щоб досягнути життєвих цілей».

Такий собі абсолютно позитивний образ прогресивного бізнесмена, доброго серцем і душею. Що ж насправді ховається під вдало продуманим іміджем?

Не так давно, Максим був звичайним нічим не примітним боржником, який всього за півроку роздав борги і розбагатів настільки, що вирішив їхати просвітлювати інші країни і завойовувати нові ринки.

«О диво!», - скажете Ви. «О крадіжка!», - відповімо ми Вам. Так, саме злодійство допомогло колись зубожілому боржникові стати відомим і успішним коучем.

Тепер він намагається побудувати нову піраміду обманюючи довірливих вкладників. Вся піар-кампанія Блажкуна була побудована на тому, що він допомагає АТО. Максим неодноразово публікував пости на своїй сторінці Вконтакті, а також ми знайшли фактичне підтвердження в мережі інтернет. Поки Максим не прийняв рішення виходити на російський ринок зі своїм новим проектом, буквально кожна п’ята його фотографія була присвячена «побратимам з АЗОВа». Тільки уявіть собі, це благочестиве дитя, абсолютно без докорів сумління козиряло тим, що виділяє 50% свого заробітку на війну на Донбасі! Обчистив значить народ і раптово став миротворцем! Хочемо продемонструвати Вам деякі підписи до фото, які обурили всю редакцію.

«Я з моїми побратимами з АЗОВа.

Цим фото, я хотів би змусити всіх українських бізнесменів задуматись. Наша країна довгий період боролась за свою незалежність, проте знову настали складні для нас часи. Куди ж ділась національна гідність, коли розпочалась війна? Мало хто, з українських бізнесменів віддає 50% свого заробітку на звільнення наших земель від даунбасівців і лугандосів, як це я роблю особисто! Привіз нашим хлопцям 2 нових тепловізори! Настав час задуматись про побратимів, які кладуть свої голови заради того, аби наша держава була вільною!».

 

 
Фото с официального профиля Вконтакте Максима Блажкуна
 

 

 

 
Реальне фото
 

 

«Сьогодні зранку я був вражений тим, наскільки гнилі і безпринципні ЗМІ РФ. Весь мій бізнес і бажання допомогти людям звели лише до того, що я виділяю кошти на АЗОВ! Після виходу такого матеріалу ФСБ розгромило 2 офіси моєї компанії на Уралі. І де блять шукати справедливість?! Ви запитаєте мене, що я робитиму далі? А от що, хай йде до дідька Росія з своїми мордоворотами на кожному кроці! Видно малою кров’ю вже у цій війні не обійтись! Я вирішив збільшити свої вклади в АЗОВ! Борімося і поборемо!».

 

 
Фото с официального профиля Вконтакте Максима Блажкуна
 

 

 

 
Реальне фото
 

 

«Зі своїм побратимом, почесним комбатом Андрієм Білецьким.

Сьогодні мені випала нагодо особисто потиснути руку видатного українського депутата. От що значить народний! Людина, яка не те що близька до народу, а кожний день відстоює честь і гідність нашої держави на полі бою! Шкода, що більшість таких народних обранців спокійно спочиває у своїх владних кулуарах абсолютно не задумуючись про побратимів. В контексті діалогу, я навіть зміг порадити декілька нових впроваджень для законодавства, з позиції молодого бізнесмена, аби покращити ведення малого та середнього бізнесу в Україні. Брати, я з Вами!».

 

 
Фото с официального профиля Вконтакте Максима Блажкуна
 

 

 

 
Реальне фото
 

 

«Кожного ранку, логотип батальйону нагадує мені про те, що скільки б я не заробив грошей за сьогодні, 50% з них обов’язково мають піти на перерахування для АЗОВ. Тому що немає більш щасливої нації, ніж вільної!».

 

 
Фото с официального профиля Вконтакте Максима Блажкуна
 

 

 

 
Реальне фото
 

 

Ви думаєте все так добре? Проте ні, кожна з цих фотографій, була оброблена у фотошопі! Ми знайшли оригінали фото. Виявляється, Максим жодного разу не був в АТО, ніколи не зустрічався з Андрієм Білецьким і не кидався грудьми на амбразуру в ім’я захисту своїх співгромадян!

Поясніть, будь ласка, де межа людської ницості? Мало було побудувати фінансову піраміду, мало було обдурити своїх же співгромадян, треба було ще й перейти на російський ринок. Але все це зціпивши зуби можна було б витримати. Грубо кажучи - не він перший, не він останній. Але піаритись на крові ветеранів АТО ?! У країні горе, ніхто і не міг подумати, що за лічений час розгорнеться така велика гра «вищих людей» цього світу і почнуть гинути ні в чому невинні люди, які в своїй більшості, просто пішаки, які не мають права не підпорядковуватись командам!

Може в «мажорному» світі Максима, люди не розуміють, що таке втрачати друзів і рідних, не мати даху над головою, жити, як на пороховій бочці. Адже більшість таких «блатних» спокійно переїхало за кордон і продовжує витрачати батьківські або накрадені гроші на розваги. Але таку ницість, з боку Максима ми пробачити не можемо. Тут вже виправдань немає!

Ми свято віримо в те, що наше розслідування допоможе уникнути катастрофи, адже, багато простих людей, таких як ми з Вами, віддають таким шахраям останнє, що у них є. Щоб псевдо-гуру, на зразок Максима Блажкуна, цинічно витрачали за кордоном гроші, зароблені на крові наших громадян.

 

Автор: Марічка ЛЮТА (волонтер)

antikor.com.ua

Расследования