27.05.2016 | Бизнес

Ремонтом трассы на Бухарест будет заниматься офшорная компания

Ремонтом трассы на Бухарест будет заниматься офшорная компания

Про необхідність капітального ремонту траси Одеса-Рені неодноразово говорили різні високопосадовці – дійсно, міжнародна траса в жахливому стані. Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі пролобіював виділення грошей на ремонт з надпланових надходжень одеської митниці

З цим питанням було пов’язано багато скандалів, але нарешті рішення було таки прийнято: в березні в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Одеський області Олександр Ланге-Чалий відрапортував: капітальний ремонт траси стартує найближчим часом, термін закінчення робіт – жовтень 2016 року. За словами чиновника, буде оновлено близько 80 кілометрів дороги, цю відстань поділено на 19 ділянок довжиною від 1 до 6 кілометрів.

Кожного виконавцяробіт  визначить конкурс. Як зазначив Олександр Ланге-Чалий, ще в 2015 році був розіграний один лот, ремонт кілометру шляху здійснила компанія «Автомагістраль-Південь».

1461652219_trassa

Проект відремонтованої траси, презентований Одеською ОГА

А у квітні-травні пройшли тендери щодо подальшого ремонту траси. Переможцями стали компанія «Ростдорстрой», що відремонтує 10 кілометрів дороги за більш, ніж 113 мільйонів гривень, та знов фірма «Автомагістраль-Південь», яка повинна освоїти понад 66 мільйонів бюджетних коштів. У червні конкурс визначить нових виконавців робіт на міжнародній трасі, що веде до Румунії.

Компанія «Ростдорстрой» зареєстрована в офшорі на Вірґінських островах. Вона неодноразово вигравала тендери на ремонт доріг в Одесі та Києві. Її власниками є громадянин Великої Британії Олександр Жуков, який проходив фігурантом у справі про торгівлю зброєю, а його дочка є дружиною відомого російського олігарха Романа Абрамовича.

Крім нього, в засновниках фірми значаться одесити – кандидат у депутати Одеської міськради від промерської партії «Доверяй делам» Євген Коновалов, Олександр Рацкевич і депутат Одеської міської ради (партія «Доверяй делам») Юрій Шумахер.

5

Скани з Єдиного реєстру підприємці України

34

 

Щодо фірми «Автомагістраль-Південь», то її заснували жителі Одеської області. На ринку, як випливає з реєстру підприємств України, компанія з 2006 року, має декілька філій у Львові, Дніпрі, Києві, а  ось статутний капітал «Автомагістраль-Півдня», який виграє мільйонні тендери, всього 40 тисяч гривень.

8

Скани з Єдиного реєстру підприємці України

67

 

Треба зазначити, що ремонт кожного кілометра вартує приблизно від 7 до 15 мільйонів гривень за один кілометр в залежності від робіт. Крім цього, заплановано і  ремонт моста через Дністер, який стане бюджету приблизно в 40 мільйонів гривень.

Роботи стартували з боку міста Рені, тому що саме там траса в найгіршому стані. Вартість всіх робіт – один мільярд гривень. Фінансування проекту буде здійснюватися з трьох джерел – Фонд регіонального розвитку (надходження з митниці), бюджет Укравтодору, обласний бюджет.

37a5df9------1

Одеса-Рені

Расследования