25.05.2016 | Бизнес

Жена заместителя начальника Львовской налоговой построила роскошное имение под Львовом

Жена заместителя начальника Львовской налоговой построила роскошное имение под Львовом

Руслан Ганюк назначен первым заместителем начальника главного управления ГФС во Львовской области совсем недавно - 26 апреля 2016 года. До этого назначения он меньше месяца поработал начальником ГНС в Пустомытовском районе

На керівних посадах 38-річний Руслан Ганюк працює практично з початку кар’єри у фіскальній службі, яку він розпочав у 2002 році з посади старшого податкового ревізора-інспектора в ДПІ у Шевченківського району Львова. Досить скоро він очолив тут відділ документальних перевірок, а у листопаді 2004 року і саму ДПІ Шевченківського району. В подальшому керував роботою Городоцької та Стрийської інспекцій.

Згідно з декларацією про доходи за 2015 рік, Руслан Ганюк заробив 50,37 тис. грн, з яких заробітна плата складає 44,66 тис. грн, а ще 5,71 тис. грн – матеріальна допомога. У Руслана Ганюка немає власного житла, проте є ділянка площею 0,08 га. Він також немає власного автомобіля.

Натомість його дружина Вероніка Ганюк їздить на Land Rover 2012 р.в. та є співвласницею будинку площею 469,4 кв.м, земельної ділянки площею майже 0,1 га та квартири площею 69,5 кв.м.

Згідно з даними державного реєстру речових прав на нерухоме майно, будинок Вероніки Ганюк розташований в селі Солонка, що під Львовом.  При цьому вона є власницею половини будинку, інша половина належить матері Руслана Ганюка – Людмилі Ганюк.

95

При цьому власниками будинку вони обидві стали у 2014 році. Даний факт повинен був бути відображений у декларації про доходи Руслана Ганюка, який на той час був першим заступником начальника ДПІ у Пустомитівському районі. Проте він його у 2014 році не декларував.

У 2015 році Вероніка Ганюк  отримала дохід у розмірі 3,42 млн грн. З цих коштів лише 13,23 тис. грн є її заробітною платнею, ще 3,76 тис. грн зазначені в графі «інші доходи», що може бути, стипендією, допомогою на дитину, пенсією тощо. Решта 3,39 млн грн – це кошти від продажу нерухомого майна.

В попередні роки, за офіціними даними декларації її чоловіка, у неї не було нерухомого майна, яке можна було б продати за таку суму. Вона була власницею квартири, якою володіє і на даний момент.

Начальник управління комунікацій головного управління ДФС у Львівській області Ігор Долинський припустив, що дружина його керівника стала власницею нерухомості та продала її у тому ж 2015 році за 3,39 млн грн і саме тому інформація про неї відсутня в декларації. Він також думає, що нерухомість була придбана за кредитні кошти, адже у 2014 році дохід родини Ганюків склав трохи більше 65 тис. грн.

Цікаво, що сума прибутку дружини заступника начальника львівської податковою повністю співпадає з сумою, яку Львівська міська рада заплатила Вероніці Ганюк за придбання чотирьох квартир для учасників АТО в житловому комплексі «Санта-Нова» в селі Зубра.

Цей комплекс був збудований приватним підприємством «Гал-Експресія», співвласником якого ще донедавна був Володимир Ганюк, батько Руслана Ганюка. А власницею найбільшої частки підприємства є Ольга Костик, екс-дружина відомого Василя Пісного, який нині є заступником начальника головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Ми поцікавились у Ігоря Долинського, де все ж таки живе Руслан Ганюк і він запевнив, що той живе в селі Сокільники «в батьківській хаті, де він народився». А щодо будинку в Солонці,  то за словами Долинського, він «не придатний до життя, там триває ремонт».

Це не зовсім відповідає дійсності. В будинку справді ще не мешкають. Але на вікнах вже є штори, що часто свідчить про швидке новосілля.

korupciya.com

Расследования