18.05.2016 | Бизнес

Панамские бумаги-2: Колесников и брат Ахметова вывели "Конти" в офшор

Панамские бумаги-2: Колесников и брат Ахметова вывели "Конти" в офшор

Кондитерская компания "Конти" была выведена в офшор, бенефициарами которого являются брат Рината Ахметова - Игорь и экс-депутат, член "Оппозиционного блока", он же "оппозиционный премьер" - Борис Колесников

Вона була зареєстрована у грудні 2014 року у Британських Віргінських островах.

 
 
 

Крім Ахметова та Колеснікова, бенефіціарами вказані дружина Колеснікова – Світлана, екс-регіонали Сергій Кий та Брій Чертков, син донецького бізнесмена Михайла Ляшка – Вячеслав, а також дружина покійного ген директора ФК Шахтар Жигана Такташева – Раїса з дітьми Ельмірою та Ренатом.

Крім того, у базі даних можна побачити всі 26 офшорних компаній, зареєстрованих на сина екс-прем’єра Миколи Азарова -  Олексія. Всі фірми зареєстровані у 2012 році, коли його батько був прем’єром.

 
 
 

Крім того, в документах є офшори, зареєстровані на Петра Порошенка,  БорисаЛожкіна, Павла Лазаренка, Геннадія Труханова, який значиться як громадянин Росії.

 
Порошенко
 
Офшори Труханова, який підписаний як російський громадянин
Офшори Труханова, який підписаний як російський громадянин
 

Екс-міністр доходів і зборів при Януковичі - Олександр Клименко є бенефіціаром компанії PROVECO SERVICES LIMITED, яка була зареєстрована ще в 1995 році на Британських Віргінських островах.

 

 
 
 

Оксана Коваленко, УП

Расследования