11.05.2016 | Бизнес

Люди Захарченко и Чеботарева продолжают наживаться на концерне "Укрспирт"

Люди Захарченко и Чеботарева продолжают наживаться на концерне "Укрспирт"

Спустя 2 года с бегства Януковича и его окружения на коррупционнах схемах пасутся те же люди, что и раньше. Так, экс-министр МВД Виталий Захарченко и бандит "Чеба" Александр Чеботарев из России через своих людей (в том числе в контролирующих и правоохранительных органах) продолжают производство и сбыт фальсифицированной водки и табачных изделий

Правою рукою Олексія Чеботарьова є Андрій Акименко, уродженець Росії, який проживає у Києві та у відсутності Чеботарьова керує всіма процесами.

Та треба зауважити, що Чеботарьов не є першою фігурою у злочинній схемі — треба почати, як мінімум з Віталія Захарченка, який ввів у схему свого зятя Іллю Нехаєва та забезпечив контроль за поступленням коштів.

Далі фігурує колишній податківець Денис Чернов, який працює у відділі контролю за процедурою реорганізації та ліквідації державних підприємств Міністерства агрополітики та продовольства України (у тому числі спиртова галузь). За паном Черновим можна відслідкувати його зв’язок з бандитським середовищем. Так, він є керівником ТзОВ «Торгівельний підприємство Центр» (ЄДРПОУ 30214765, м. Київ, проспект Героїв Сталінграду, 16-В), де засновниками є Олексій Чеботарьов та його дружина Владислава Добринецька. Окрім того, Денис Чернов є співвласником адвокатського об’єднання «Покров» (ЄДРПОУ 38675005, м. Київ, вул. Саксаганського, 104-А) , що надає юридичні послуги підприємствам Захарченка-Чеботарьова.

 

Раніше Денис Чернов був керівником підприємства «БСМ Право» (ЄДРПОУ 33947450, м. Київ, вул. Саксаганського, 104-А) де засновниками виступали Олексій Чеботарьов, Андрій Акіменко та колишній депутат Київради Олександр Ліщенко (у кримінальному середовищі відомий як «Ліча»). Саме Ліщенко та Чеботарьов були основними «постачальниками» тітушок за часів Майдану. Шлях у великий бізнес Чеботарьов почав з малого рекету в складі ОЗГ «Прища», який контролював спальний район «Троєщина», який відкрив перший кооперативний ринок. «Прища» вбили в 2003 році, його «царство» успадковував найближчий соратник Олександр Ліщенко.

Дружина Чеботарьова, Владислава Добринецька є співвласником та керівником ТзОВ «Лейк Хауз» (ЄДРПОУ 33947141 м. Київ, вул. Саксаганського, 104-А), разом із Гульсиною Третінних. Її чоловік Сергій Третінних зараз обіймає посаду заступника начальника управління виробничої та економічної безпеки ДП «Укрспирт».

На теперішній час, злочинне угрупування на чолі з Чоботарьовим -Акіменком повністю відновила свої сфери впливу в спиртовій галузі, призначивши на керівні посади в ДП «Укрспирт» Сергія Третіних, Руслана Пакуляка, Ігоря Довбиуса та інших, в ДФС України — начальника Управління БНОТ ПМ Ігоря Тупікіна, начальника управління САТ ДФС України Сергій Дроботун, в міністерство АПК України — Дениса Чернова, який є заступником голови ліквідаційної комісії Концерну «Укрспирт».

 

Під час Революції Гідності, «діяльність» так званих тітушек організовував та фінансував Олексій Чеботарьов — злочинне прізвисько «Льошік» або «Чеба», раніше судимий за крадіжки та збут наркотиків, у буремні 90-ті активний учасник ОЗГ «Прища», яке діяло на Київщини,.

За даними слідчих підрозділів Національної поліції та Генеральної прокуратури Чеботарьов спільно із колишнім Міністром внутрішніх справ Виталієм Захарченко безпосередньо причетні до організації викрадення активістів Майдану Ігора Луценка та Юрія Вербицького. Вербицький був закатований до смерті.

Кричущим фактом є те, що на сьогоднішній день відносно Олексія Чеботарьова, як основного підозрюваного у вбивстві активіста майдану Юрія Вербицького порушено кримінальне провадження, яке належним чином не розслідується, а свідомо затягується недолюстрованими поплічниками режиму Януковича — керівниками правоохоронних органів.

У грудні минулого року колишній заступник Міністра внутрішніх справ Василь Паскал розповів, що в ході розслідування кримінального провадження щодо викрадення Луценка та Вербицького повністю встановлено та доведено вину бандитів з угруповання Олексія Чеботарьова. Зібрано вичерпні матеріали, які повністю доводять саме вину цієї банди, а як наслідок 11-ть бандитів на чолі із Олексієм Чеботарьовим оголошені у міжнародний розшук, це: Чеботарьов, Зубрицький, Неживов, Якубович, Ляхович, Богдан, Щукин, Мисливий, Таран, Тендит, Тиндюк. Останній, водій банди Тиндюк був затриманий, дав підтверджуючи покази. За оперативними даними МВС банда Чеботарьова переховується на території Росії.

Розшук Чеботарьова ведеться формально. Очевидно, що розслідування даної справи заблоковано на самому вищому рівні. І хто з очільників та можновладців наклав вето на розслідування даної справи, насамперед у частині викриття банди Чеботарьова. В цей час його люди продовжують розкрадати державне підприємство та обіймають керівні посади.

Ігор Лапін

Расследования