04.04.2016 | Политика

В тендере на топливо для полиции участвовали только "прокладки". победила "прокладка" покойного Еремеева "Вог ритейл" группы Континиум

В тендере на топливо для полиции участвовали только "прокладки". победила "прокладка" покойного Еремеева "Вог ритейл" группы Континиум

Без допуска к торгам, от прозрачности площадки мало что зависит - Национальная полиция Украины, использующая систему "Прозорро", заключила договора с ООО "Нефтетрейд Ресурс" на 88 миллионов гривен

Поліція отримає бензин А-92 по 15,82 грн/л, А-95 – по 16,17 грн/л.

По одному з чотирьох лотів у переможця було два конкуренти – ТОВ «Техойл – Рітейл» і ТОВ «Технологічна Паливна Компанія», по двум лотам – тільки ТОВ «Прем’єр-Ліга», по ще одному лоту – конкурентів не було.

Фірма «Нафтотрейд ресурс» створена вже десять років тому, але тендери почала вигравати лише в останні дні. Окрім торгів Нацполіції компанія виграла кілька незначних підрядів у Хмельницькій та Київській області.

ТОВ «Нафтотрейд ресурс» зареєстровано у Луцьку по вул. Кременецька, 38, де також прописані низка фірм з групи «Континіум», у тому числі ТОВ «Вог рітейл», яке останніми роками було монопольним постачальником Міністерства внутрішніх справ.

З січня цього року засновником «Нафтотрейд ресурсу» є Юрій Йоржик, який також очолює місцеве ТОВ «Ойл карт центр». До нього засновниками фірми були Віктор Леуш та Валентин Цьось.

Віктор Леуш є міноритарним акціонером «Банку інвестицій та заощаджень», який належить власникам групи «Континіум» Степану Івахіву, Сергію Лагуру, Сергію Корецькому, Петру Димінському та Євгену Єрємєєву – брату покійного лідера «Континіуму» Ігор Єрємєєва.

nashigroshi.org

Расследования