30.03.2016 | Бизнес

ОККО пыталось продать Госрезерву некачественное топливо

ОККО пыталось продать Госрезерву некачественное топливо

Результати тендеру Державного агентства резерву України щодо закупівлі 17 тис. тон дизельного пального напередодні були скасовані рішенням колегії Антимонопольного комітету України

АМКУ, вивчивши усі обставини проведення процедури закупівлі ДП, прийшов до висновку, що збоку Держрезерву були допущенні порушення тендерного законодавства.

Більше того, АМКУ скасував перемогу у цьому тендері ПП «ОККО-Бізнес Контакт», пропозиція якого була акцептована 2 лютого п.р.

Відповідно, зазначений тендер має бути переоголошено, а допущенні порушення закону – усунуті.

Проте, як випливає із листа. Першого заступника Голови Держрезерву О. Прокопчука у відповідь на запит «ОККО», вчинені під час тендеру порушення законодавства могли бути далеко не єдиними.

Так, із зазначеного документу, який є у розпорядженні редакції, вбачається, що «ОККО» намагалося подати на участь у тендерній процедурі, по-перше, не всі передбачені документи, по-друге, спробувало продати ДП  із меншим терміном зберігання, і по-третє, намагалося запропонувати на тендер ДП зовсім іншого стандарту якості, аніж вимагалося Замовником.

У листі Держрезерву до «ОККО», зокрема, зазначається:

«Щодо можливості закупівлі палива дизельного підвищеної якості (Євро) марки F  вид І

За результатами змін, внесених до документації конкурсних торгів на закупівлю 19.20.2 – Паливо рідинне та газ; оливи мастильні (паливо дизельне) до державного резерву підлягає закупівлі паливо дизельне підвищеної якості (Євро) марки F  вид І, вид ІІ згідно ДСТУ 4840:2007. Закупівля до державного резерву будь-яких аналогів палива дизельного ніж зазначеного вище не передбачається».

Також О. Прокопчук у листуванні з «ОККО» наголошує:

«Щодо вимоги надання оригіналу паспорта якості виробника продукції з зазначенням гарантійного терміну зберігання 5 років

Відповідно до вимог документації конкурсних торгів Постачальник повинен надати оригінал паспорта якості виробника, в якому зазначений гарантійний термін зберігання – 5 років».

Така відповідь Держрезерву зумовлена тим, що «ОККО» намагалося запропонувати на тендер ДП терміном зберігання 1 рік, замість 5 років.

Більше того із листування випливає, що «ОККО», подаючись на тендер, спробувало надати Замовнику не вичерпний перелік документів, зокрема і тих, які підтверджують інформацію про відповідність учасника кваліфікаційним критеріям.

«Щодо надання документів, які підтверджують інформацію про відповідність учасника кваліфікаційним критеріям

Вимоги до учасника щодо підтвердження відповідності кваліфікаційним критеріям, встановлені у додатку 3 таблиці 1  документації конкурсних торгів, не передбачають надання трьох пакетів документів.  Відповідно до підпункту 1.1. пункту 1 додатку 3 обов’язковим є надання копій договорів (не менше двох) та оригіналів відгуків, виданих замовниками, з якими було укладено надані договори, та будь-якої інформації (перелічується у вимогах), яка підтверджує повне та належне виконання цих договорів», - роз’яснив Перший заступник Голови Держрезерву.

Антикор

 

Расследования